louise m. davies symphony hall

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/4

1992

San Francisco, CA

 

The Louise M. Davies Symphony Hall in San Francisco required 40 pounds per square foot of wall panels, the key elements in a major acoustic renovation. Designed by Skidmore, Owings & Merrill, the panels were mounted onto massive steel trusses to “close-in” the space around the orchestra and direct the sound to the audience and musicians. No two 88 panels are the same shape, and some weigh as much as 8,500 lbs. K&A solved a significant installation problem by making the panels hollow and light enough to lift inside the building and then filling them with sand.

 

Engineer: Juri Komendant

Architect: SOM

General Contractor: Dinwiddie Construction

Acoustician: Lawrence Kierkegaard

Project Management: Stewart Donnell, DCI